Laden...

4 jaar gevangenisstraf en 10 jaar rijontzegging voor dodelijke aanrijding in Lutten

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksGerechtshof Arnhem-Leeuwarden > Nieuws > 4 jaar gevangenisstraf en 10 jaar rijontzegging voor dodelijke aanrijding in Lutten
Leeuwarden, 25 januari 2016

Het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden, locatie Leeuwarden, heeft vandaag uitspraak gedaan in de strafzaak tegen de man die op 12 maart 2015 een vader en zijn baby aanreed in Lutten.
De vijf weken oude baby overleed aan zijn verwondingen, de vader raakte zwaargewond.

De beslissing van de rechtbank

De rechtbank Overijssel, locatie Zwolle, heeft verdachte op 29 september 2015 (ECLI:NL:RBOVE:2015:4436) veroordeeld tot vier jaar gevangenisstraf en ontzegging van de rijbevoegdheid van tien jaar. Door verdachte is hoger beroep ingesteld tegen het vonnis van de rechtbank.

De beslissing van het gerechtshof

Ook in hoger beroep wordt bewezen geacht dat verdachte onder invloed van alcohol met zijn auto een voetganger met kinderwagen heeft geschept. De baby is daarbij komen te overlijden, de vader raakte zwaargewond. Het hof is van oordeel dat sprake is van grove schuld en legt - evenals de rechtbank - naast een gevangenisstraf van vier jaar een ontzegging van de rijbevoegdheid op van in totaal tien jaar. 

Uitspraken