Laden...

Aanmelden voor hoger beroep op 8 december 2015 in zaak verdachte van gijzeling in NOS-gebouw

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksGerechtshof Arnhem-Leeuwarden > Nieuws > Aanmelden voor hoger beroep op 8 december 2015 in zaak verdachte van gijzeling in NOS-gebouw
Leeuwarden, 04 december 2015

Op dinsdag 8 december zal het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden, locatie Leeuwarden, het hoger beroep behandelen in de strafzaak tegen een 20-jarige verdachte van onder andere een gijzeling in een pand van de NOS. De zitting vindt plaats in het Paleis van Justitie aan het Wilhelminaplein 1 in Leeuwarden en begint om 09.00 uur.

De Rechtbank Midden-Nederland veroordeelde de 20-jarige man op 3 juli 2015 tot een gevangenisstraf van 30 maanden, waarvan 15 voorwaardelijk. De rechtbank achtte de man schuldig aan gijzeling, bedreiging en het voorhanden hebben van een wapen op 29 januari dit jaar in een pand van de NOS.

Daarnaast is de man onder toezicht van de reclassering geplaatst en mag hij voorlopig niet meer op en in de buurt van het Mediapark in Hilversum komen. De verdachte en het openbaar ministerie hebben hoger beroep ingesteld.

Pers

In verband met de beperkte ruimte in de zittingszaal wordt de pers (ook de schrijvende pers) verzocht zich vooraf aan te melden. Aangemelde vertegenwoordigers van de pers krijgen toegang tot de zittingszaal voor zover het aantal beschikbare plaatsen dit toelaat. In verband met de beperkte ruimte in de zittingszaal zal bij meerdere verzoeken voor opnamen een poolregeling worden ingesteld.

Aanmelden kan tot uiterlijk maandag 7 december a.s. om 12.00 uur bij mw. F. Steringa van de afdeling communicatie van het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden, locatie Leeuwarden, telefoon: 088-3611137 / e-mail: f.steringa@rechtspraak.nl.

Uitspraken