Laden...

Geen straf of maatregel voor principiële hennepteler

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksGerechtshof Arnhem-Leeuwarden > Nieuws > Geen straf of maatregel voor principiële hennepteler
Leeuwarden, 29 oktober 2015

Het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden heeft op 29 oktober 2015 uitspraak gedaan in een strafzaak tegen een hennepteler die principieel voorstander is van regulering dan wel legalisering van de teelt van hennep. Verdachte levert wiet aan een gedoogde coffeeshop.

Bij de rechtbank

De rechtbank Noord-Nederland had verdachte bij vonnis van 25 april 2014 veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van twee maanden, met daarnaast een onvoorwaardelijke taakstraf van 100 uren.

Het hoger beroep

Namens verdachte is aangevoerd dat het openbaar ministerie hem niet mag vervolgen omdat het vervolgingsbeleid van het openbaar ministerie niet juist is. Het hof verwerpt dit verweer.

Het hof oordeelt verder dat de ontwikkelingen in de samenleving niet zover gaan dat moet worden vastgesteld dat in de samenleving de teelt van hennep ten behoeve van gedoogde coffeeshops niet strafbaar wordt bevonden. Het hof acht de teelt van hennep strafbaar.
 

Wel ziet het hof aanleiding om in deze zaak geen straf of maatregel op te leggen.