Hof Arnhem-Leeuwarden organiseert internationaal congres

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksGerechtshof Arnhem-Leeuwarden > Nieuws > Hof Arnhem-Leeuwarden organiseert internationaal congres
Leeuwarden, 15 juni 2016

Van woensdag tot en met vrijdag is het hof gastheer van een internationaal congres. Raadsheren van de hoven uit Gent, Köln, Krakow, Lviv en Arnhem-Leeuwarden gaan met elkaar in gesprek over het thema ‘Het recht op een eerlijke en openbare behandeling van en uitspraak in een zaak’ (art. 6, lid 1 van het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens). Het congres wordt gehouden in Leeuwarden.

Deze internationale professionele ontmoeting tussen raadsheren uit Gent, Köln, Krakow, Lviv en Arnhem-Leeuwarden heeft tot doel om kennis en ervaringen uit te wisselen over een centraal thema en een verdieping hiervan, samen te werken aan de bevordering van een goede rechtspleging en in internationaal verband de waarden van de democratische rechtsstaat levend te maken en te houden.

Tijdens het congres zal door verschillende sprekers worden ingegaan op het centrale thema van het congres. Daarnaast zal er in discussiegroepen worden ingezoomd op een aantal subthema’s: bijvoorbeeld over de omgang met de media en de procedurele rechtvaardigheid in het civiel recht en het strafrecht.

​Nadere informatie:

Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met: mw. F. Steringa, communicatieadviseur van het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden, locatie Leeuwarden, tel: 06-30029141 / e-mail: f.steringa@rechtspraak.nl.

Uitspraken