Hof veroordeelt verdachte tot 10 jaar wegens doodslag op zijn echtgenote

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksGerechtshof Arnhem-Leeuwarden > Nieuws > Hof veroordeelt verdachte tot 10 jaar wegens doodslag op zijn echtgenote
Arnhem, 22 april 2015

Het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden heeft een 40-jarige Arnhemmer voor het doodsteken van zijn ex-echtgenote op 10 maart 2012 wegens doodslag veroordeeld tot 10 jaar gevangenisstraf. De rechtbank had hem wegens moord (= doodslag met voorbedachten rade) veroordeeld tot 15 jaar, maar het hof acht voorbedachten rade niet bewezen.

Het hof acht niet bewezen dat verdachte het gebruikte mes, een heel gangbaar mes van IKEA, speciaal had meegenomen; het kan evenzogoed uit het huis van het slachtoffer afkomstig zijn geweest. Van een vooropgezet plan is dan ook naar het oordeel van het hof niet gebleken.

Het hof neemt bij de straftoemeting in aanmerking dat verdachte zijn ex-vrouw op gruwelijke wijze, met meer dan 30 messteken, om het leven heeft gebracht. Hun twee jonge kinderen, maar ook de overige familie zullen het slachtoffer, dat in de bloei van haar leven was, de rest van hun leven moeten missen.

Uitspraken

Meest gelezen berichten