Laden...

Hof wijst tussenarrest in de zaak van de drievoudige levensberoving Dwingelderveld en Exloo

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksGerechtshof Arnhem-Leeuwarden > Nieuws > Hof wijst tussenarrest in de zaak van de drievoudige levensberoving Dwingelderveld en Exloo
Leeuwarden, 23 november 2016
Het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden heeft vandaag een tussenuitspraak gedaan in de strafzaak tegen de broers R. die worden verdacht van moord in vereniging op een man op het Dwingelderveld in november 2012 en op een echtpaar in Exloo in juli 2013.

Nader onderzoek Dwingelderveld

Het hof vindt dat met betrekking tot de levensberoving in het Dwingelderveld alsnog nader onderzoek moet worden verricht. Het is noodzakelijk dat de verklaringen van de verdachten en het andersluidende scenario van het openbaar ministerie over wat zich daar afspeelde wordt getoetst door deskundigen aan de hand van de ter plaatse vastgestelde onderzoeksresultaten.

Daarnaast wil het hof met het oog op de nadere behandeling van de zaak een actualisering van psychiatrische en psychologische rapportages over de beide verdachten.

Vervolg inhoudelijke behandeling

Het hof onthoudt zich in dit stadium van iedere uitspraak over de gevorderde levenslange gevangenisstraf.
Deze uitspraak betekent dat de zaak weer een vervolg krijgt wanneer het onderzoek is afgerond en de geactualiseerde rapportages gereed zijn. De inhoudelijke behandeling zal dan op de zitting weer worden voortgezet.

Uitspraken