Miljoenenclaim openbaarvervoersbedrijven afgewezen

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksGerechtshof Arnhem-Leeuwarden > Nieuws > Miljoenenclaim openbaarvervoersbedrijven afgewezen
Leeuwarden, 06 juli 2017

Het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden heeft op 4 juli 2017 de miljoenenvorderingen afgewezen die diverse openbaarvervoersbedrijven hadden ingesteld tegen tien provincies, enkele gemeenten en een paar samenwerkingsorganen van overheden.

Met hun vorderingen wilden de vervoersbedrijven compensatie voor de financiële nadelen die zij in 2007 en 2008 stelden te hebben geleden als gevolg van de sterke stijging van de dieselprijzen. De rechtbank Noord-Nederland had de vorderingen eind 2014 afgewezen omdat in dit geschil geen rol was weggelegd voor de burgerlijke rechter.

Het gerechtshof oordeelt dat de burgerlijke rechter de vorderingen wel inhoudelijk mag toetsen. Toch leidt die toetsing ook tot afwijzing van de vorderingen. Het gerechtshof is namelijk van oordeel dat tussen partijen geen overeenkomst tot stand is gekomen waarbij een dergelijke compensatie is afgesproken.

Uitspraken