Laden...

Opnieuw 15 jaar cel in Zuiderdiepzaak

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksGerechtshof Arnhem-Leeuwarden > Nieuws > Opnieuw 15 jaar cel in Zuiderdiepzaak
Leeuwarden, 25 januari 2016

Het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden, locatie Leeuwarden, heeft vandaag uitspraak gedaan in de strafzaak tegen de twee mannen die op 16 september 2011 aan het gedempte Zuiderdiep  in Groningen een 65-jarige man met geweld om het leven hebben gebracht.

De beslissing van de rechtbank

De rechtbank Noord-Nederland, locatie Groningen, heeft beide verdachten op 26 augustus 2013 (ECLI:NL:RBNNE:2013:5099 en ECLI:NL:RBNNE:2015:5096) veroordeeld tot vijftien jaar gevangenisstraf voor gekwalificeerde doodslag en diefstal met geweld de dood ten gevolge hebbend. Beide verdachten hebben hoger beroep ingesteld tegen het vonnis van de rechtbank.

De beslissing van het gerechtshof

Het hof acht bewezen dat verdachten tezamen het slachtoffer hebben gedood teneinde hem te kunnen beroven. Er wordt door het hof anders dan de advocaat generaal maar met de rechtbank in beide zaken 15 jaren gevangenisstraf opgelegd.

Uitspraken