Laden...

Opnieuw veroordelingen in Lathumse ontuchtzaak

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksGerechtshof Arnhem-Leeuwarden > Nieuws > Opnieuw veroordelingen in Lathumse ontuchtzaak
Arnhem, 13 juni 2017

Voor het plegen van ontucht met een minderjarige jongen heeft het gerechtshof vandaag in hoger beroep 2 mannen uit Lathum veroordeeld tot 3 jaar celstraf, waarvan 1 jaar voorwaardelijk. De straf is gelijk aan de straf die de rechtbank hen vorig jaar oktober had gegeven. De beide mannen – partners van elkaar – en vrienden van de ouders van het slachtoffer, dat ten tijde van het misbruik tussen de 12 en 14 jaar oud was, waren in hoger beroep gegaan tegen de straf van de rechtbank omdat zij die te hoog vonden.

Vordering volledig toegewezen

Het slachtoffer handhaafde in hoger beroep zijn oorspronkelijke vordering van € 10.000,- voor geleden psychische schade. De rechtbank wees daarvan € 7500,- toe. Het gerechtshof kende in hoger beroep het volledige door het slachtoffer geëiste bedrag toe.

Kwetsbaar en jong slachtoffer

De rechters rekenden het misbruik de verdachten zwaar aan gelet op hun overwicht op het kwetsbare jonge slachtoffer en de vertrouwensband die tussen hen en de familie bestond. De jongen was daardoor in een situatie beland waarbij hij geen weerstand kon bieden aan de handelingen van de mannen.

De verdediging had geheel voorwaardelijk straffen bepleit maar het gerechtshof oordeelde dat dat absoluut geen recht zou doen aan de ernst van de feiten.

Uitspraken