Laden...

Overeenkomst Dokterswacht met waarnemend huisarts opzegbaar met in achtneming opzegtermijn

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksGerechtshof Arnhem-Leeuwarden > Nieuws > Overeenkomst Dokterswacht met waarnemend huisarts opzegbaar met in achtneming opzegtermijn
Leeuwarden, 30 augustus 2017

Het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden heeft bij tussenarrest van 29 augustus 2017 een voorschot genomen op haar eindarrest in de zaak tussen Dokterswacht Friesland en een waarnemend huisarts.

Beëindiging overeenkomst met onmiddellijke ingang

Dokterswacht Friesland heeft in 2011 de samenwerkingsovereenkomst met de huisarts met onmiddellijke ingang beëindigd vanwege vermeend disfunctioneren op het gebied van het onrechtmatig omgaan met patiëntgegevens, het schenden van het beroepsgeheim, het onzorgvuldig verslagleggen en een ondermaatse bejegening.

Opzegtermijn van 3 maanden

De redenen die aan de beëindiging ten grondslag liggen rechtvaardigen, naar het oordeel van het hof, geen beëindiging met onmiddellijke ingang. Dokterswacht Friesland moet bij de opzegging van de samenwerkingsovereenkomst een opzegtermijn van 3 maanden in acht nemen.
Dokterswacht Friesland moet alsnog een vergoeding betalen aan de huisarts voor het niet in acht nemen van deze opzegtermijn. Het hof draagt partijen op om een berekening voor deze vergoeding bij het hof in te dienen. Daarna volgt de einduitspraak van het hof.

Uitspraken