Laden...

Pilot nieuwe aanpak complexe scheidingen - hoflocatie Leeuwarden - wordt verlengd

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksGerechtshof Arnhem-Leeuwarden > Nieuws > Pilot nieuwe aanpak complexe scheidingen - hoflocatie Leeuwarden - wordt verlengd
Leeuwarden, 08 september 2016

Jaarlijks krijgen zo'n 3500 tot 5200 kinderen te maken met een complexe echtscheiding van hun ouders. Er komt steeds meer aandacht voor de positie van deze kinderen. Ook de rechtspraak probeert een rol te spelen die de belangen van de kinderen zoveel mogelijk beschermt en veiligstelt. De locatie Leeuwarden van het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden heeft in dat verband in april en mei van dit jaar een pilot uitgevoerd.

Wat houdt de pilot in?

Wanneer een hoger beroep zaak binnenkomt beoordeelt een raadsheer van de familiekamer of er maatregelen genomen kunnen worden die een snellere en de-escalerende afhandeling bevorderen. Daarbij kan gedacht worden aan het verwijzen naar mediation, het houden van een regiezitting of het benoemen van een bijzondere curator. Wanneer de raadsheer een zaak geschikt acht voor een dergelijke maatregel worden de ouders via hun advocaten benaderd met de vraag of zij mee willen werken.

Verlenging pilot

Na uitvoering van de pilot in april en mei is de pilot geëvalueerd. De eerste conclusies zijn positief. Daarom wordt deze pilot tot het eind van 2016 verlengd. Dan zal opnieuw worden beoordeeld of deze aanpak voldoende effectief is om voortgezet te worden.

Uitspraken