Laden...

Vrouw ook in hoger beroep vrijgesproken van kinderdoodslag

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksGerechtshof Arnhem-Leeuwarden > Nieuws > Vrouw ook in hoger beroep vrijgesproken van kinderdoodslag
Arnhem, 14 december 2015

Het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden heeft vandaag een vrouw vrijgesproken van kinderdoodslag. Verdachte zou zich in 2002 en vervolgens nogmaals in 2004 hebben schuldig gemaakt aan het doden van haar kind, bij of kort na de bevalling.

De rechtbank Midden-Nederland had haar hiervan op 1 oktober 2014 (ECLI:NL:RBMNE:2014:4603) vrijgesproken. Tegen deze beslissing was de officier van justitie in hoger beroep gekomen. Vandaag is de verdachte ook door het hof vrijgesproken omdat niet met voldoende mate van zekerheid kan worden vastgesteld dat de baby 's tijdens/kort na de geboorte hebben geleefd. De advocaat-generaal had ter zitting van het hof aangevoerd dat deze omstandigheid niet in de weg staat aan een veroordeling voor poging tot kinderdoodslag.

Het hof heeft anders geoordeeld en verdachte ook vrijgesproken van de poging tot doodslag omdat ook voor een strafbare poging in voldoende mate moet vaststaan dat op het moment van de pogingshandelingen het slachtoffer nog in leven is.

Uitspraken