Laden...

Maatregelen coronavirus

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksGerechtshoven > Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden > Maatregelen coronavirus

Coronamaatregelen gerechtshof Arnhem-Leeuwarden: wat betekenen ze voor u? 

Hier leest u welke maatregelen het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden heeft getroffen wegens het coronavirus.

Algemene informatie over de maatregelen die vanuit de Rechtspraak worden getroffen leest u op deze informatiepagina.

Zittingen

Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden behandelt zaken in fysieke aanwezigheid van procespartijen en verdachten. De gerechtsgebouwen zijn aangepast aan de anderhalvemeternorm. In eerste instantie gaat het met name om strafzaken, jeugd(straf)zaken en familiezaken. Bij deze zaken is fysieke aanwezigheid van betrokkenen vaak van groot belang. Zaken die schriftelijk of via tele(fonisch)horen of Skype kunnen worden behandeld, doen we voorlopig nog steeds op die wijze af. Als uw zaak fysiek doorgaat, wordt u daarover zo spoedig mogelijk geïnformeerd.

Toegang publiek en pers

Publiek is beperkt welkom in het gerechtshof. Vooraf aanmelden is verplicht voor publiek.

Journalisten

Bij openbare zittingen worden journalisten toegelaten om de openbaarheid van de rechtspraak te waarborgen.

Bent u journalist en wilt u informatie over een zaak of uitspraak? Stuur dan een mail naar communicatie.hof-arle@rechtspraak.nl.

Hoger beroep

Wie het niet eens is met een uitspraak van de rechtbank, kan in hoger beroep gaan bij het gerechtshof. Het instellen van hoger beroep kan schriftelijk, digitaal en in strafzaken ook in persoon bij de centrale informatiebalie van de rechtbank. Deze informatiebalies zijn deels weer open.

Centrale informatiebalies deels weer open

De centrale informatiebalies zijn op een aantal locaties weer open. Wel vragen wij u om bezoek aan de gerechtsgebouwen zoveel mogelijk te beperken om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Handel uw zaken zoveel mogelijk af per post, telefonisch en/of per e-mail.

Kijk hieronder wat de werkwijze is van de centrale informatiebalie van de rechtbanken in ons werkgebied.