Laden...

Maatregelen coronavirus

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksGerechtshoven > Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden > Maatregelen coronavirus

Coronamaatregelen gerechtshof Arnhem-Leeuwarden: wat betekenen ze voor u? 

Hier leest u welke maatregelen het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden heeft getroffen wegens het coronavirus.

Algemene informatie over de maatregelen die vanuit de Rechtspraak worden getroffen leest u op deze informatiepagina.

Zittingen

Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden behandelt zaken in fysieke aanwezigheid van procespartijen en verdachten. De gerechtsgebouwen zijn aangepast aan de anderhalvemeternorm. In eerste instantie gaat het met name om strafzaken, jeugd(straf)zaken en familiezaken. Bij deze zaken is fysieke aanwezigheid van betrokkenen vaak van groot belang. Zaken die schriftelijk of via tele(fonisch)horen of Skype kunnen worden behandeld, doen we voorlopig nog steeds op die wijze af. Als uw zaak fysiek doorgaat, wordt u daarover zo spoedig mogelijk geïnformeerd.

Toegang publiek en pers

Publiek is beperkt welkom in het gerechtshof. Vooraf aanmelden is verplicht voor publiek.

U bent verplicht in de publieke ruimten van het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden een mondkapje te dragen. Neem een eigen mondkapje mee. In de zittingszalen hoeft u als u zit geen mondkapje te dragen.

Avondklok

Als u tijdens de avondklok moet reizen om bij een zitting aanwezig te zijn, kan dat als u in het bezit bent van twee documenten:

  • Een 'Eigen verklaring avondklok' (rijksoverheid.nl), dit kan schriftelijk of digitaal,
  • Een brief van het gerechtshof met daarin de uitnodiging, oproep of dagvaarding voor de zitting.

Hiermee toont u aan dat het noodzakelijk is dat u op straat bent.

Journalisten

Bij openbare zittingen worden journalisten toegelaten om de openbaarheid van de rechtspraak te waarborgen.

Bent u journalist en wilt u informatie over een zaak of uitspraak? Stuur dan een mail naar communicatie.hof-arle@rechtspraak.nl.

Hoger beroep

Wie het niet eens is met een uitspraak van de rechtbank, kan in hoger beroep gaan bij het gerechtshof. Het instellen van hoger beroep kan schriftelijk, digitaal en in strafzaken ook in persoon bij de centrale informatiebalie van de rechtbank. Deze informatiebalies zijn deels weer open.

Centrale informatiebalies deels weer open

De centrale informatiebalies zijn op een aantal locaties weer open. Wel vragen wij u om bezoek aan de gerechtsgebouwen zoveel mogelijk te beperken om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Handel uw zaken zoveel mogelijk af per post, telefonisch en/of per e-mail.

Kijk hieronder wat de werkwijze is van de centrale informatiebalie van de rechtbanken in ons werkgebied.

Nieuws m.b.t. coronavirus - This Web Part will show items that have been recently viewed by many users. When you add it to the page, this Web Part will show items from the current site. You can change this setting to show items from another site or list by editing the Web Part and changing its search criteria. You can also customize how items are sorted. As new content is discovered by search, this Web Part will display an updated list of items each time the page is viewed.  Nieuws m.b.t. coronavirus

 

 

Twee maanden cel voor opruiing tegen de avondklok Twee maanden cel voor opruiing tegen de avondklok https://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Gerechtshoven/Gerechtshof-Arnhem-Leeuwarden/Nieuws/Paginas/Twee-maanden-cel-voor-opruiing-tegen-de-avondklok-.aspxArnhem-Leeuwarden23-3-2021 23:00:00<p>Het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden heeft vandaag een 32-jarige man veroordeeld tot een gevangenisstraf van 2 maanden voor opruiing. Hij nam deel aan een WhatsAppgroep waarin rellen tegen de avondklok in Utrecht werden gepland en stuurde daarin berichten die aanzetten tot geweld.</p>
Publiek weer welkom bij zittingen in de rechtszaal; reserveren noodzakelijkPubliek weer welkom bij zittingen in de rechtszaal; reserveren noodzakelijkhttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Gerechtshoven/Gerechtshof-Arnhem-Leeuwarden/Nieuws/Paginas/Publiek-weer-welkom-bij-zittingen-in-de-rechtszaal-reserveren-noodzakelijk.aspxArnhem, Leeuwarden, Zwolle10-8-2020 22:00:00<p>Vanaf 17 augustus a.s. is publiek weer welkom bij zittingen van ons gerechtshof. Om een rechtszaak te kunnen bijwonen moeten belangstellenden zich vooraf aanmelden via <a href="https://aanmeldenpubliek.rechtspraak.nl/">dit formulier</a>. Op deze manier kan rekening worden gehouden met de beschikbare (nog beperkte) capaciteit in de zittingszaal en in onze gebouwen.</p>
Behandeling zaken tot en met 28 april 2020Behandeling zaken tot en met 28 april 2020https://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Gerechtshoven/Gerechtshof-Arnhem-Leeuwarden/Nieuws/Paginas/COVID19-Behandeling-zaken-tot-en-met-28-april-2020.aspxArnhem-Leeuwarden5-4-2020 22:00:00De uitbraak van het coronavirus heeft een grote impact op de Nederlandse samenleving en ook op de Rechtspraak. De Raad voor de rechtspraak heeft op 3 april jl. een <a href="/Organisatie-en-contact/Organisatie/Raad-voor-de-rechtspraak/Nieuws/Paginas/Rechtspraak-zet-alles-op-alles-om-zoveel-mogelijk-zaken-af-te-doen.aspx">landelijk bericht</a> gepubliceerd met als titel ‘Rechtspraak zet alles op alles om zoveel mogelijk zaken af te doen’. Daarin staat beschreven, welke typen rechtszaken de komende weken behandeld en afgehandeld kunnen worden onder de gegeven omstandigheden.