Laden...

Gedichtenwedstrijd

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden zoekt een gedicht

Collega’s die afscheid nemen van ons hof willen wij graag een cadeau geven dat een blijvende herinnering is aan rechtspreken in Noord- en Oost-Nederland. Als hof hebben wij bedacht dat een bijzonder vormgegeven gedicht een mooi afscheidscadeau zou kunnen zijn. Taal (waar wij dagelijks mee bezig zijn) en kunst (een blijvend aandenken) komen daarmee immers samen. Om dit gedicht te vinden organiseren we een wedstrijd. Die wedstrijd staat open voor vrijwel iedereen.

 

Tijdloos gedicht

We zoeken een tijdloos gedicht dat aansprekend is voor alle medewerkers van ons hof voor alle functies en alle locaties. Ter inspiratie geven we het volgende mee:

Gelegenheid: afscheid
Wij zijn: gerechtshof Arnhem-Leeuwarden, we spreken recht in Arnhem, Leeuwarden en Zwolle voor mensen die in zeven provincies wonen (Utrecht, Gelderland, Flevoland, Overijssel, Drenthe, Friesland, Groningen)
Wat doen wij: we oordelen in geschillen die al bij de rechtbank zijn geweest en waarbij onvrede is met de uitspraak
Onze collega's: groot gevoel van onderlinge verbondenheid, saamhorigheid
Ons hof is: open voor iedereen, verwelkomend

Het gedicht kan op diverse wijzen worden gepresenteerd (denk aan in een lijst of op een object). Wij nodigen de dichter uit om daarover mee te denken. |

 

Onlinevragenuurtje

Is het gerechtshof voor jou niet helemaal bekend? We organiseren op 16 november 2022 om 11:00 uur een onlinevragenuurtje met drie leden van de kunstcommissie van het hof en de juryvoorzitter.

 

Jury

De inzendingen zullen worden beoordeeld door een jury bestaande uit twee medewerkers van het hof en Peter Henk Steenhuis, als voorzitter. Hij is neerlandicus, heeft als redacteur literatuur bij Trouw volop over gedichten geschreven en publiceerde het boek Denken over dichten. Hartstocht en rede komen bij elkaar. De jury kiest het winnende gedicht. De winnaar zal bekend worden gemaakt op 13 december 2022 op onze website, Twitter en LinkedIn.

 

Belangrijk om te weten

Waar moet het gedicht aan voldoen en wat is belangrijk om te weten?

  • het gedicht mag niet langer dan ongeveer 60 woorden zijn;
  • het gedicht moet geschreven zijn, dus geen geluidskunst;
  • de dichter van het uitgekozen gedicht ontvangt een vergoeding van € 500,-;
  • in ruil daarvoor krijgt het hof het recht het gedicht 250 keer te reproduceren op een nog nader te bepalen voorwerp;
  • collega's van het hof en hun familieleden zijn uitgesloten van deelname;
  • 30 november 2022 is de laatste dag voor het inzenden van je gedicht.
  • inzendingen kun je sturen naar dichtwedstrijd.arnhem-leeuwarden@rechtspraak.nl;
  • het e-mailadres dichtwedstrijd.arnhem-leeuwarden@rechtspraak.nl kun je ook gebruiken voor het stellen van vragen en de aanmelding voor het onlinevragenuurtje.