Beslissingen op verzoeken in Context-zaak

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksGerechtshof Den Haag > Nieuws > Beslissingen op verzoeken in Context-zaak
Den Haag, 03 april 2017

De verzoeken van 2 verdachten in de zogenoemde Context-zaak om een opheffing of schorsing van de voorlopige hechtenis zijn vandaag door het gerechtshof Den Haag afgewezen. De verzoeken waren ingediend op donderdag 30 maart 2017 tijdens een regiezitting in zaken tegen 6 verdachten van onder meer deelname aan een organisatie met als oogmerk het plegen van terroristische misdrijven.

De verzoeken van de verdachten, die in vrijheid hun proces afwachten, voor een wijziging van de schorsingsvoorwaarden zijn eveneens afgewezen. In de zaken van alle verdachten zal een deskundige op zitting gehoord worden. In de zaak van 1 verdachte wordt een rapportage van het NIFP aangevraagd. Een aantal verzoeken om getuigen te horen is toegewezen. Dit zal door de raadsheer-commissaris gebeuren. Het hof beslist op de verzoeken over gelegd beslag in het eindarrest. Overige verzoeken zijn afgewezen.

Uitspraken

Meest gelezen berichten