Celstraf en werkstraffen voor vechtpartij na voetbalwedstrijd Alphense Boys-Haaglandia

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksGerechtshof Den Haag > Nieuws > Celstraf en werkstraffen voor vechtpartij na voetbalwedstrijd Alphense Boys-Haaglandia
Den Haag, 04 februari 2015

Het gerechtshof Den Haag heeft op drie supporters van de voetbalclub Alphense Boys uit Alphen aan den Rijn veroordeeld voor openlijke geweldpleging. Zij waren betrokken bij een vechtpartij na afloop van een thuiswedstrijd tegen voetbalclub Haaglandia op 2 juni 2013.

Een 23-jarige man krijgt een gevangenisstraf van 100 dagen, waarvan 53 dagen voorwaardelijk voor het slaan, schoppen en stompen van een speler van Haaglandia. Een 22-jarige man krijgt een gevangenisstraf van 2 maanden voorwaardelijk met 100 uur taakstraf voor het schoppen en stompen van spelers en toeschouwers. Een 19-jarige man is veroordeeld tot 40 uur taakstraf. Ook hebben zij een verbod gekregen om de wedstrijden van Alphense Boys bij te wonen voor een periode van twee jaar.

Een 23-jarige speler van Haaglandia, die ook terechtstond, is ontslagen van rechtsvervolging. Hij heeft wel een speler van Alphense Boys gestompt, nadat hij werd aangevallen door een groep spelers en toeschouwers van Alphense Boys. Het hof vindt het aannemelijk dat hij zich door die aanval ernstig bedreigd kon voelen.

Uitspraken

Meest gelezen berichten