Celstraf voor mishandeling met fatale afloop in Haagse caravan

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksGerechtshof Den Haag > Nieuws > Celstraf voor mishandeling met fatale afloop in Haagse caravan
Den Haag, 11 september 2015

Een 44-jarige man is door het gerechtshof in Den Haag op 11 september 2015 veroordeeld tot een gevangenisstraf van 5 jaar en 10 maanden. Het Haagse hof acht bewezen dat hij samen met een mededader een man zodanig mishandeld heeft dat deze aan de gevolgen hiervan overleden is. De mishandeling vond plaats in de nacht van 1 op 2 november 2011 in een caravan te Den Haag. De daders hebben het slachtoffer vervolgens aan zijn lot overgelaten. Het slachtoffer is overleden aan het bloedverlies ten gevolge van alle letsels die hem waren toegebracht.

De verdachte was in eerste aanleg door de rechtbank wegens doodslag veroordeeld tot een gevangenisstraf van 9 jaar. Het gerechtshof acht in hoger beroep de door het Openbaar Ministerie tenlastegelegde doodslag niet bewezen. Naar het oordeel van het hof is de verdachte overleden aan de gevolgen van mishandeling waaraan de verdachte en zijn mededader zich schuldig hebben gemaakt. Anders dan de rechtbank komt het hof tot de conclusie dat niet 1, maar 2 personen schuldig zijn aan de dood van het slachtoffer.

Het Haagse hof is van oordeel dat oplegging van de maximale gevangenisstraf van 6 jaar voor dit feit geboden is. Omdat de behandeling in hoger beroep 3 jaar heeft geduurd, heeft het hof dit meegewogen bij het bepalen van de hoogte van de gevangenisstraf. De straf die uiteindelijk is opgelegd bedraagt 5 jaar en 10 maanden. De verdachte heeft op de dag van de uitspraak deze gevangenisstraf uitgezeten, zodat hij onmiddellijk in vrijheid wordt gesteld.

Uitspraken

Meest gelezen berichten