Fugro niet verplicht om aanbeveling van Boskalis ter stemming op te nemen voor eerstvolgende aandeelhoudersvergadering

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksGerechtshof Den Haag > Nieuws > Fugro niet verplicht om aanbeveling van Boskalis ter stemming op te nemen voor eerstvolgende aandeelhoudersvergadering
Den Haag, 31 mei 2016

Boskalis eist dat Fugro wordt bevolen om in de agenda van de eerstvolgende aandeelhoudersvergadering ter stemming op te nemen een aanbeveling om één van haar beschermingsconstructies te beëindigen. Deze eis is door het gerechtshof Den Haag op 31 mei 2016 afgewezen. Het hof heeft het kort geding vonnis van de rechtbank Den Haag bekrachtigd.

De door Boskalis - als stempunt - voorgestelde aanbeveling is niet een onderwerp ten aanzien waarvan de algemene vergadering van aandeelhouders de bevoegdheid heeft om een besluit te nemen. Fugro is om die reden niet verplicht om de aanbeveling tot ontmanteling van de beschermingsconstructie als stempunt te agenderen. Als bespreekpunt kan de aanbeveling wel worden geagendeerd. Fugro heeft zich daartoe ook bereid verklaard.

Uitspraken

Meest gelezen berichten