Geen veroordeling voor ruzie met dodelijk afloop

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksGerechtshof Den Haag > Nieuws > Geen veroordeling voor ruzie met dodelijk afloop
Den Haag, 27 oktober 2016

Een betrokkene bij een ruzie met dodelijke afloop in Alphen aan den Rijn is door het gerechtshof Den Haag vandaag in hoger beroep niet veroordeeld. Het Haagse hof bevestigt het vonnis van de rechtbank.

Op 14 december 2014 vond in de Julianastraat in Alphen aan den Rijn een, naar later zou blijken, fatale ruzie plaats. Een toen 27-jarige man is vervolgens na een uit de hand gelopen gevecht door messteken in zijn bovenbeen om het leven gekomen. Hij had een slagaderlijke bloeding opgelopen.

De rechtbank Den Haag heeft in haar vonnis van 21 september 2015 de verdachte vrijgesproken van doodslag. Zij vond wel zware mishandeling bewezen met de dood ten gevolge. De verdachte mocht zich op grond van de situatie waarin hij zich bevond en het extreem uit de hand lopen van het gevecht daartegen verdedigen. De verdachte zat vast in een wurgklem en werd tegelijkertijd door een ander meerdere keren hard tegen zijn rug geschopt. Omdat de verdachte daarop het latere slachtoffer in paniek heeft gestoken in diens been, volgde een ontslag van alle rechtsvervolging.

De zaak is in hoger beroep op 13 oktober 2016 behandeld. Daar heeft het OM gesteld dat de verdachte voor doodslag veroordeeld zou moeten worden tot 5 jaar gevangenisstraf.

Het Haagse hof volgt het OM daarin niet. Vandaag heeft het hof het uitvoerig gemotiveerde vonnis van de rechtbank bevestigd. Het hof heeft het vonnis alleen nog aangevuld met de gronden waarom het volgens het hof aannemelijk is dat de verdachte in paniek heeft gehandeld.

Uitspraken

Meest gelezen berichten