Gevangenisstraf voor poging tot zware mishandeling

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksGerechtshof Den Haag > Nieuws > Gevangenisstraf voor poging tot zware mishandeling
Den Haag, 23 augustus 2016

Twee mannen zijn in hoger beroep veroordeeld voor het medeplegen van poging tot zware mishandeling met voorbedachte raad. Het gerechtshof Den Haag heeft hen een gevangenisstraf van vijftien maanden opgelegd, waarvan vijf maanden voorwaardelijk. Daarmee bevestigt het hof het vonnis van de rechtbank. De rechtbank legde op 22 januari 2015 eenzelfde straf op aan in totaal vier mannen. Twee van hen zijn niet in hoger beroep gegaan.

De aanleiding voor de poging tot zware mishandeling was een zakelijk conflict van de vader van één van de vier mannen met het slachtoffer. Drie mannen hebben, voorzien van bivakmutsen, het slachtoffer opgewacht en hem gezegd mee te komen. Vervolgens hebben ze hem geschopt en met een koevoet geslagen. Het slachtoffer wist de koevoet uit handen van zijn belagers te trekken en vervolgens te ontkomen.

De eis van het openbaar ministerie was gelijk aan het oordeel van het hof.

Uitspraken

Meest gelezen berichten