Gevangenisstraf voor schietpartij Zoetermeer

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksGerechtshof Den Haag > Nieuws > Gevangenisstraf voor schietpartij Zoetermeer
20-02-2015, 20 februari 2015

Het Gerechtshof Den Haag heeft op 20 februari 2015 een 34-jarige man uit Zoetermeer veroordeeld tot 10 jaar gevangenisstraf voor doodslag en poging tot doodslag. Het hof vindt bewezen dat de man in de vroege ochtend van 19 augustus 2012 heeft geschoten op twee bekenden, broers, met wie hij ruzie had.

De verdachte reed op de bewuste dag in een auto op het Shetland en werd door de broers in een andere auto achtervolgd. Hij stopte bij de Florence Nightingalelaan en wachtte de broers daar op. Daarbij ontstond een schietpartij. Zowel de verdachte als een van de broers hebben geschoten. De verdachte en een van de broers bleven ongedeerd, maar de andere broer werd dodelijk getroffen. Het hof kon niet vaststellen wie als eerste heeft geschoten, de verdachte of een van de broers. Het beroep op noodweer(exces) heeft het hof verworpen. Het hof vindt dat er voor de verdachte wel een dreigende situatie was, maar dat de verdachte zonder noodzaak is gestopt.

Uitspraken

Meest gelezen berichten