Haagse hof legt gevangenisstraf op voor schietpartij Metrostation Slinge

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksGerechtshof Den Haag > Nieuws > Haagse hof legt gevangenisstraf op voor schietpartij Metrostation Slinge
Den Haag, 17 februari 2015

Het Gerechtshof Den Haag heeft op 17 februari 2015 de 35-jarige M.M.A. uit Rotterdam veroordeeld voor poging tot moord op een man, bedreiging met een vuurwapen van een andere man en vuurwapenbezit. Het Haagse hof heeft de verdachte een gevangenisstraf van 12 jaar opgelegd.

De verdachte en de slachtoffers kenden elkaar uit Curaçao. Het hof acht bewezen dat de verdachte op 30 januari 2013 op Metrostation Slinge in Rotterdam het slachtoffer heeft beschoten, waardoor deze in zijn borst en arm gewond raakte. De bedreiging van de andere man is te zien op camerabeelden bij de ingang van het metrostation. De verdachte heeft verklaard dat hij niet de schutter is geweest, maar het hof vindt dat toch bewezen. De schietpartij vond plaats ’s avonds om 19:45 uur terwijl reizigers het metrostation in- en uitliepen.

Uitspraken

Meest gelezen berichten