Het Haagse hof spreekt 75 jarige man vrij van ontucht en aanranding

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksGerechtshof Den Haag > Nieuws > Het Haagse hof spreekt 75 jarige man vrij van ontucht en aanranding
Den Haag, 08 mei 2017

Een 75 jarige man is vrijgesproken van ontucht en aanranding van een 25 jarige man met een verstandelijke beperking. Dat heeft het gerechtshof Den Haag vandaag beslist.

Het Haagse hof is er op basis van het onderzoek in hoger beroep niet van overtuigd geraakt dat de 25 jarige man niet of onvoldoende in staat was zijn wil te bepalen, deze wil kenbaar te maken of weerstand te bieden. Ten aanzien van de door het OM ten laste gelegde aanranding is uit het onderzoek ter terechtzitting in hoger beroep onvoldoende overtuigend naar voren gekomen dat de verdachte de 25 jarige jongeman heeft gedwongen ontuchtige handelingen te plegen en/of te dulden zoals hem wordt verweten.

Het OM had een gevangenisstraf geëist van 12 maanden, waarvan 6 maanden voorwaardelijk met een proeftijd van 5 jaar. De rechtbank had de man voor ontucht veroordeeld tot een gevangenisstraf van 6 maanden, waarvan 3 maanden voorwaardelijk met een proeftijd van 3 jaar.

Uitspraken

Meest gelezen berichten