Hogere gevangenisstraf in hoger beroep voor doodslag op partner

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksGerechtshof Den Haag > Nieuws > Hogere gevangenisstraf in hoger beroep voor doodslag op partner
Den Haag, 31 maart 2015

Het gerechtshof in Den Haag heeft op 31 maart 2015 een verdachte veroordeeld tot een gevangenisstraf van 11 jaar wegens doodslag. Evenals de rechtbank heeft het hof de verdachte vrijgesproken van moord. Daarvan had ook de advocaat-generaal van het Openbaar Ministerie vrijspraak gevorderd.

Het hof heeft met een gevangenisstraf voor de duur van 11 jaar een zwaardere straf opgelegd dan de rechtbank eerder had gedaan. Het hof is van oordeel dat een gevangenisstraf van 10 jaar, zoals opgelegd door de rechtbank, geen recht doet aan de ernst en aard van het bewezen verklaarde feit en de persoon van de verdachte.

De verdachte bracht medio 2012 zijn partner met messteken in haar woning om het leven. Vervolgens nam de verdachte de auto van het slachtoffer mee. De verdachte meldde zich bijna 3 weken later vrijwillig bij de politie, nadat hij via de televisie had vernomen dat naar de auto van het slachtoffer werd gezocht.

De verdachte heeft ontkend het slachtoffer om het leven te hebben gebracht. Wel zou hij nog kort voor haar dood bij haar in de woning zijn geweest, maar zijn vertrokken nadat het slachtoffer te kennen had gegeven hem een tijdje niet meer te willen zien. Het hof heeft zijn oordeel met name gebaseerd op het ontbreken van aanwijzingen die in de richting van een ander dan de verdachte wijzen. Daarnaast gelden als bewijs de bevindingen van pathologen, DNA-sporen die in de woning en auto van het slachtoffer zijn aangetroffen en onderzoek naar telefonische contacten van het slachtoffer en de verdachte.

Uitspraken

Meest gelezen berichten