Hogere straffen in hoger beroep voor gewapende woningoverval

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksGerechtshof Den Haag > Nieuws > Hogere straffen in hoger beroep voor gewapende woningoverval
Den Haag, 24 augustus 2015

Het gerechtshof Den Haag heeft op 24 augustus 2015 in hoger beroep 2 mannen veroordeeld tot gevangenisstraffen van 12 en 9 jaar voor het plegen van een gewapende overval in een woning in Zoetermeer. Op het moment van de overval bevonden zich 2 bewoners in de woning. Eén van de bewoners is beschoten en is ernstig gewond geraakt. Ook de hond van 1 van de bewoners is neergeschoten en is later overleden. Deze traumatische gebeurtenis heeft grote emotionele invloed gehad op de slachtoffers.

Het hof vindt dat niet kan worden bewezen dat de mannen hebben geprobeerd de bewoner te doden om hem te kunnen beroven. Desondanks acht het hof, gelet op de enorme impact die de woningoverval op de slachtoffers heeft gehad, een hogere gevangenisstraf dan door de rechtbank is opgelegd op zijn plaats. Voor de dader aan wie 12 jaar gevangenisstraf is opgelegd, speelt ook nog een rol dat hij betrekkelijk kort daarvoor ook al was veroordeeld voor een soortgelijk feit. De rechtbank veroordeelde de verdachten in eerste aanleg tot respectievelijk 11 en 8 jaar gevangenisstraf.

Uitspraken

Meest gelezen berichten