Koninklijke onderscheiding voor Joep Verburg

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksGerechtshof Den Haag > Nieuws > Koninklijke onderscheiding voor Joep Verburg
Den Haag, 06 juli 2015

Oud-president van gerechtshof Den Haag mr. J.J.I. (Joep) Verburg heeft op 6 juli 2015 een Koninklijke onderscheiding ontvangen. Hij is benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Joep Verburg ontving de onderscheiding uit handen van eerste locoburgemeester Ingrid van Engelshoven van de gemeente Den Haag. De onderscheiding werd uitgereikt in het Haagse Paleis van Justitie. Joep Verburg was president van het Haagse hof van september 2001 tot en met september 2012.

Na zijn afscheid als president was Joep Verburg nog enkele jaren als senior raadsheer werkzaam in het Haagse hof. Wegens het bereiken van de 70-jarige leeftijd gaat hij op 1 augustus met pensioen. Joep Verburg ontving de onderscheiding voor zijn vele werkzaamheden als rechter en bestuurder binnen de rechtspraak. Behalve (kanton)rechter en raadsheer was hij onder meer voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Rechtspraak (NVVR), rector van het opleidingsinstituut SSR, voorzitter van de Selectiecommissie Rechterlijke Macht (SRM) en president van het gerechtshof Den Haag. Daarnaast vervulde hij nog een veelheid van taken op nationaal en internationaal terrein.

Uitspraken

Meest gelezen berichten