Levenslange gevangenisstraf voor drievoudige moord

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksGerechtshof Den Haag > Nieuws > Levenslange gevangenisstraf voor drievoudige moord
Den Haag, 19 januari 2015

Het Gerechtshof Den Haag heeft op 19 januari 2015 de 29-jarige F.B. uit Helmond veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf voor drievoudige moord en verboden wapenbezit. Dit is overeenkomstig de eis van het Openbaar Ministerie. Deze straf is eerder ook door de rechtbank opgelegd.

De verdachte heeft op 12 mei 2011 in zijn woning in Helmond zijn ex-vriendin F.F. met vier schoten om het leven gebracht. Vier dagen later is hij naar de woning van een andere ex-vriendin gegaan en heeft daar deze ex-vriendin N.A. en haar zus met gerichte schoten gedood. Ook de moeder van N.A. is toen gedood. Haar vader werd op een haar na in het hoofd geschoten en heeft als enige het bloedbad overleefd. Tegen de veroordelingen in eerste aanleg met betrekking tot de moeder en de vader wegens (poging tot) doodslag is de verdachte niet in beroep gekomen.

Het hof acht gelet op de handelwijze van de verdachte, een brief die hij heeft geschreven, zijn eigen verklaringen bij de politie en getuigenverklaringen bewezen dat de verdachte zowel in Helmond als in Zwijndrecht het oogmerk had om te doden. Hij voelde zich door zijn exen afgewezen en wilde wraak nemen. Hij heeft zelf gesteld dat er in Helmond sprake was van een opwelling en dat hij zich van de schietpartij in Zwijndrecht vrijwel niets kan herinneren. Dat zou gebeurd moeten zijn onder invloed van grote hoeveelheden alcohol en cocaïne. Het hof heeft dat niet aannemelijk geacht en de man zijn daden volledig toegerekend. De feiten zijn naar het oordeel van het hof zodanig ernstig, dat alleen een levenslange gevangenisstraf passend is.

Uitspraken

Meest gelezen berichten