Man uit Hellevoetsluis veroordeeld voor mensenhandel

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksGerechtshof Den Haag > Nieuws > Man uit Hellevoetsluis veroordeeld voor mensenhandel
Den Haag, 27 januari 2015

Het Gerechtshof Den Haag heeft op 27 januari 2015 een man uit Hellevoetsluis veroordeeld tot gevangenisstraf wegens mensenhandel.

Het hof heeft dezelfde straf opgelegd als de rechtbank, 10 maanden, en de tenuitvoerlegging bevolen van 2 eerder voorwaardelijk opgelegde straffen van 30 dagen en 2 weken. Daarnaast heeft het hof een hoger bedrag aan immateriële schadevergoeding toegewezen aan het slachtoffer dan de rechtbank, te weten € 3.000,= in plaats van € 2.000,=.

Het hof acht bewezen dat de man eind 2013 gedurende ongeveer twee weken een minderjarig meisje ertoe heeft gebracht zich te prostitueren. Hij heeft haar geïnstrueerd, afspraken met klanten gemaakt en haar naar klanten gebracht. Verdachte heeft hiermee geld verdiend. Door ingrijpen van school en de politie is erger voorkomen. Ter zitting heeft het slachtoffer uitgelegd wat de gevolgen voor haar zijn geweest. Dit heeft het hof aanleiding gegeven een hoger bedrag aan immateriële schadevergoeding toe te kennen.

Uitspraken

Meest gelezen berichten