Man veroordeeld tot 12 jaar cel voor overvallen op bejaarden

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksGerechtshof Den Haag > Nieuws > Man veroordeeld tot 12 jaar cel voor overvallen op bejaarden
Den Haag, 13 december 2016

Het gerechtshof in Den Haag heeft vandaag in hoger beroep een man veroordeeld voor 2 overvallen op hoogbejaarde vrouwen. De overvallen vonden plaats in Rotterdam in 1995. De vrouwen werden overvallen in hun woning en geslagen en vastgebonden. Een van de vrouwen kwam daarbij om het leven.

De man kwam door een vingerafdruk als verdachte in beeld bij de politie in 1996. Later werden ook gestolen goederen van de 2 vrouwen gevonden in de woning van de ouders van de man. Hij kon niet eerder in Nederland vervolgd worden, omdat hij in Engeland een langdurige gevangenisstraf moest uitzitten. In 2014 is de man overgeleverd aan Nederland, waar hij alsnog terecht moest staan.

Het openbaar ministerie eiste een gevangenisstraf van 20 jaar voor 3 overvallen. Het hof vindt de derde overval niet bewezen. De rechtbank Rotterdam veroordeelde de man voor dezelfde 2 feiten tot een gevangenisstraf van 15 jaar. Het hof houdt, meer dan de rechtbank, rekening met de jeugdige leeftijd van de man ten tijde van de overvallen. Hij was toen 19 jaar. De man moet verder een schadevergoeding betalen aan de nabestaanden van de overleden vrouw.

 

Uitspraken

Meest gelezen berichten