Opnieuw veroordelingen voor woningoverval met dodelijke afloop in Capelle a/d IJssel

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksGerechtshof Den Haag > Nieuws > Opnieuw veroordelingen voor woningoverval met dodelijke afloop in Capelle a/d IJssel
Den Haag, 20 januari 2016

Het gerechtshof in Den Haag heeft een man veroordeeld voor een overval op een woning te Capelle a/d IJssel in 2012. Daarbij is een 81-jarige bewoner om het leven gekomen.

De rechtbank had de man in eerste aanleg een gevangenisstraf van 11 jaar opgelegd. Het hof is, met name vanwege de jeugdige leeftijd van de verdachte (destijds 20 jaar), in hoger beroep gekomen tot oplegging van een gevangenisstraf van 9 jaar.

Een medeverdachte, een halfzus van de verdachte, heeft een grotendeels voorwaardelijke gevangenisstraf en een taakstraf opgelegd gekregen. Zij had de man informatie gegeven over mogelijk aanwezig geld bij het slachtoffer en over de wijze waarop de verdachte de woning binnen kon komen. Uiteindelijk bleek er nauwelijks geld aanwezig te zijn. In de woning is het gekomen tot een worsteling tussen de verdachte en het slachtoffer, waarna het slachtoffer aan het opgelopen letsel is bezweken.

Uitspraken

Meest gelezen berichten