Taakstraf voor mishandeling ex-echtgenote

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksGerechtshof Den Haag > Nieuws > Taakstraf voor mishandeling ex-echtgenote
Den Haag, 06 juli 2016

Het gerechtshof Den Haag acht bewezen dat een 67-jarige man schuldig is aan mishandeling van zijn voormalige echtgenote. Net als de rechtbank acht het Haagse hof in hoger beroep bewezen dat hij haar op 8 december 2013 meermalen heeft geschopt toen hij de kinderen bij zijn toenmalige echtgenote kwam terugbrengen.

De aangeefster droeg tijdens het voorval een memorecorder waarmee zij het incident heeft opgenomen. Uit onderzoek van het NFI is gebleken dat er geen aanwijzingen zijn dat de geluidsopname is gemanipuleerd of samengesteld. Het hof is ook van oordeel dat wat op de geluidsopname te horen is, niet in scene is gezet. De advocaat van de man had dit tijdens de zitting in hoger beroep betoogd.

Het Haagse hof vindt, omdat de mishandeling in de huiselijke sfeer heeft plaatsgevonden en in het bijzijn van de kinderen, een taakstraf op zijn plaats. De rechtbank had een geldboete opgelegd. Wel vindt het hof dat rekening moet worden gehouden met het feit dat de strafzaak in de media breed wordt uitgemeten. Het gerechtshof Den Haag legt daarom een taakstraf op van 25 uren.

Uitspraken

Meest gelezen berichten