Uitspraak in hoger beroep inzake overval op juwelier in Leiden

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksGerechtshof Den Haag > Nieuws > Uitspraak in hoger beroep inzake overval op juwelier in Leiden
Den Haag, 28 januari 2015

Het gerechtshof in Den Haag heeft op 28 januari 2015 de 24 jarige verdachte E. veroordeeld tot een gevangenisstraf voor de duur van 9 jaren en 8 maanden. Het gerechtshof acht bewezen dat de verdachte zich samen met twee anderen op 11 januari 2012 schuldig heeft gemaakt aan een gewapende overval op een juwelier in Leiden, waar op dat moment ook klanten aanwezig waren. Tijdens de vlucht zijn omstanders op straat bedreigd met een vuurwapen, is de juwelier die de daders achtervolgde beschoten, en zijn ook twee ter plaatse gekomen politieagenten beschoten. Eerder legde de rechtbank 12 jaren gevangenisstraf op. Mede gelet op het tijdsverloop en de relatief jeugdige leeftijd van de verdachte ten tijde van het plegen van de feiten, komt het gerechtshof tot een lagere straf.

Het gerechtshof heeft de 24 jarige medeverdachte Y. veroordeeld tot een gevangenisstraf voor de duur van 4 jaren en 9 maanden voor dezelfde gewapende overval en het bedreigen van omstanders op straat. De rechtbank had deze verdachte al vrijgesproken van het schieten op de politieagenten en het hof heeft datzelfde gedaan ten aanzien van het schieten op de juwelier omdat niet kan worden vastgesteld dat de verdachte op de hoogte was van het feit dat de medeverdachte die heeft geschoten een vuurwapen bij zich had. Eerder legde de rechtbank 8 jaren gevangenisstraf op. In verband met voornoemde vrijspraak, en gelet op het tijdsverloop en de relatief jeugdige leeftijd van de verdachte ten tijde van het plegen van de feiten, komt het gerechtshof tot een lagere straf.

Uitspraken

Meest gelezen berichten