Verkoper spaarproducten moet betalen aan Staat

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksGerechtshof Den Haag > Nieuws > Verkoper spaarproducten moet betalen aan Staat
Den Haag, 21 april 2017

Een veroordeelde moet een bedrag van ruim 4,7 miljoen euro aan de Staat betalen. Dat heeft het gerechtshof Den Haag vandaag in hoger beroep bepaald. Hiermee wordt hem geld ontnomen dat hij door het plegen van strafbare feiten verkregen had. Aan de veroordeelde was eerder al een gevangenisstraf opgelegd voor oplichting en gewoontewitwassen.

De veroordeelde verkocht spaarproducten aan inleggers die hadden aangegeven geen financieel risico te willen lopen. Hij belegde het ingelegde geld toch op een risicovolle wijze. Veel inleggers zijn hun geld kwijtgeraakt. Bovendien werden de ingelegde gelden door de veroordeelde gebruikt om rentes van andere inleggers te betalen en om privébetalingen te verrichten.

De rechtbank had het te betalen bedrag bepaald op 5,1 miljoen euro. Het Haagse hof komt tot een lager bedrag, omdat het een aantal dubbeltellingen aftrekt.

Uitspraken

Meest gelezen berichten