Veroordeling voor moord

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksGerechtshof Den Haag > Nieuws > Veroordeling voor moord
Den Haag, 21 juli 2016

Een 28-jarige man en een 43-jarige man zijn schuldig bevonden aan de moord op de 28-jarige A.S. Rijsdijk gepleegd in de nacht van 24 op 25 februari 2013 te Rotterdam. Het gerechtshof Den Haag heeft beide verdachten hier vandaag voor veroordeeld. Net als de rechtbank acht het Haagse hof in hoger beroep bewezen dat sprake is van voorbedachte raad en daarmee van moord.

De verdachten hebben het slachtoffer in zijn eigen woning op gruwelijke wijze van het leven beroofd. Naar het zich laat aanzien, is het motief voor dit levensdelict gelegen in het verkrijgen van een uitkering uit een levensverzekering. Deze had de 28-jarige verdachte enkele weken daarvoor op het slachtoffer afgesloten.

Daarnaast heeft de 28-jarige verdachte zich schuldig gemaakt aan een groot aantal fraudedelicten, waaronder het plegen van valsheid in geschrift en het oplichten en het proberen op te lichten van verzekeringsmaatschappijen en de Belastingdienst. Het Haagse hof heeft deze verdachte evenals de rechtbank veroordeeld tot 20 jaar gevangenisstraf. Het Openbaar Ministerie had 25 jaar gevangenisstraf geëist.

De 43-jarige verdachte wordt sterk verminderd toerekeningsvatbaar beschouwd. Hij is conform de eis van het Openbaar Ministerie veroordeeld tot een gevangenisstraf van 5 jaar en tbs met dwangverpleging.

Uitspraken

Meest gelezen berichten