Veroordeling wegens bezit hennep

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksGerechtshof Den Haag > Nieuws > Veroordeling wegens bezit hennep
Den Haag, 22 februari 2017

Een 45-jarige man uit Rotterdam is veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van 2 maanden en een taakstraf van 120 uren voor het voorhanden hebben van ruim 18 kilo hennep in een opslag van zijn bedrijf. Dat heeft het gerechtshof Den Haag vandaag bepaald.

De man had aangevoerd dat het om vezelhennep ging en dat het bezit daarvan niet strafbaar is, omdat het THC-gehalte laag is en het de bedoeling was daar hennepthee en/of CBD-olie van te laten maken.

Het hof heeft geoordeeld dat het voorhanden hebben van deze hoeveelheid hennep strafbaar is ongeacht het THC-gehalte. Dat de man de hennep verder wilde verwerken, maakt niet uit voor de strafbaarheid. Er is een specifieke uitzondering in de wet voor het telen van industriële vezelhennep. De man had echter niet geteeld, maar hennep besteld bij een leverancier. Dan geldt de uitzondering niet.

Het OM had in hoger beroep een gevangenisstraf van 4 maanden waarvan 2 maanden voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaren geëist. Dit is gelijk aan het eerdere vonnis van de rechtbank.

Uitspraken

Meest gelezen berichten