Veroordelingen voor overvallen, hennep en een vuurwapen

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksGerechtshof Den Haag > Nieuws > Veroordelingen voor overvallen, hennep en een vuurwapen
Den Haag, 15 mei 2017

Een man is vandaag door het gerechtshof Den Haag veroordeeld voor 2 overvallen, de levering van een automatisch vuurwapen en betrokkenheid bij de levering van een partij hennep-gruis. Het Haagse hof heeft hem een gevangenisstraf opgelegd van 12 jaar en 10 maanden. Al deze strafbare feiten vonden plaats in 2012.

Een overval, die de man pleegde, vond plaats op een gezin met 3 kinderen. Tijdens de overval werden 2 kinderen wakker en zagen hun vader en moeder geboeid met tiewraps. Het Haagse hof rekent het de overvallers zwaar aan dat zij door gingen met de overval toen zij de kinderen zagen en dat de kinderen gescheiden werden van hun ouders. Voordat de overvallers de woning verlieten, gaven zij de kinderen een schaar, met de opdracht 12 minuten te wachten en dan hun vader en moeder te bevrijden.

De andere overval vond plaats op een man en vrouw in hun woning. Ook zij werden geboeid met tiewraps en bedreigd met vuurwapens. Bij de overval werd een aanzienlijke buit gemaakt.

De verdachte is voor een derde overval door het hof vrijgesproken. De opgelegde straf is daardoor lager dan de 16 jaar die door het Openbaar Ministerie was geëist.

Het Haagse hof veroordeelt een tweede man tot een gevangenisstraf van 7 jaar wegens het medeplegen van de overval op het gezin en heling van goederen die bij de andere overval zijn buitgemaakt. Een derde man wordt, overeenkomstig de eis van het Openbaar ministerie, veroordeeld tot een gevangenisstraf van 10 maanden wegens het bezit van een automatisch vuurwapen en betrokkenheid bij de levering van een partij hennep-gruis.

Uitspraken

Meest gelezen berichten