Zesde Themadag Cybercrime Gerechtshof Den Haag

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksGerechtshof Den Haag > Nieuws > Zesde Themadag Cybercrime Gerechtshof Den Haag
Den Haag, 29 april 2015

Op het gebied van cybercrime moet rekening gehouden worden met een toename van complexiteit, aantal en omvang van zaken, alsmede het aantal slachtoffers en de economische schade. De Rechtspraak investeert dan ook in de kennis en deskundigheid op dit gebied. Om rechtspraakmedewerkers bij te praten op het gebied van cybercrime houdt 'Het Kenniscentrum Cybercrime' van het Gerechtshof Den Haag vandaag de zesde Themadag Cybercrime in Eye In Amsterdam.

Sprekers

Tijdens de themadag komen deskundigen van onder meer Europol, de landelijke politie , het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) en de Universiteit Tilburg aan het woord over de laatste ontwikkelingen op het gebied van computercriminaliteit, opsporing en data-onderzoek.

 

Floor Jansen, adviseur Team High Tech Crime Landelijke Politie, komt aan het woord over de trends op het gebied van computercriminaliteit. Lars van Mulligen vertelt namens Europol meer over digitale valuta en in het bijzonder over de bitcoin.  Bert-Jaap Koops, hoogleraar aan de Universiteit Tilburg, neemt betrokkenen mee in de thema's digitalisering & opsporing. Harm van Beek sluit de dag af met informatie over de wereld van het data-onderzoek. Aan bod komt onder meer de methode "Hansken" die NFI voor data-onderzoek toepast.

Kenniscentrum Cybercrime

Het Kenniscentrum Cybercrime van Gerechtshof Den Haag heeft als taak om rechters en juridisch medewerkers in het hele land te informeren over de jurisprudentie, wet- en regelgeving en literatuur op het gebied van cybercrime, digitale opsporing en digitaal bewijs.

Uitspraken

Meest gelezen berichten