Laden...

Toegang publiek bij een rechtszaak

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksGerechtshoven > Gerechtshof Den Haag > Toegang publiek bij een rechtszaak

Publiek beperkt welkom

Belangstellend publiek is beperkt welkom bij zittingen in het Paleis van Justitie. Om het bezoek zo verantwoord en veilig mogelijk te maken is een maximum aantal van twee belangstellenden per zaak vastgesteld, zodat de anderhalve meter-norm kan worden gewaarborgd.

Procesdeelnemers krijgen voorrang bij beperkte ruimte in de zittingszaal of de publieke ruimte, gevolgd door de pers. De ruimte die dan nog beschikbaar is, kan worden bestemd voor belangstellend publiek. Groepsbezoeken zijn helaas nog niet mogelijk. Om bij een zaak aanwezig te kunnen zijn moet – uiterlijk 2 werkdagen van tevoren - een reservering worden gemaakt via dit aanmeldformulier.

Het toewijzen van plekken gebeurt op basis van volgorde van aanmelding. Als er plek beschikbaar is ontvangt de aanvrager een bevestiging per mail. Zonder deze bevestiging krijgt u geen toegang. Onvolledig ingevulde mails kunnen we niet in behandeling nemen.

Uw gegevens worden 14 dagen bewaard. Deze worden in geval van een uitbraak in ons gerecht van het COVID-19 virus, gedeeld met de GGD voor het uitvoeren van bron- en contactonderzoek.