Laden...

Maatregelen coronavirus

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksGerechtshoven > Gerechtshof Den Haag > Maatregelen coronavirus

Het coronavirus, wat betekent dit voor het gerechtshof Den Haag?

Op deze pagina proberen wij u zo goed mogelijk te informeren over wat de uitbraak van het coronavirus betekent voor gerechtshof Den Haag.

Algemene informatie over de maatregelen die vanuit de Rechtspraak worden getroffen leest u op deze informatiepagina.

 

Zittingen

Gerechtshof Den Haag behandelt zaken in fysieke aanwezigheid van procespartijen en verdachten. In eerste instantie gaat het met name om strafzaken, jeugd(straf)zaken en familiezaken. Bij deze zaken is fysieke aanwezigheid van betrokkenen vaak van groot belang. Zaken die schriftelijk of via tele(fonisch)horen of Skype kunnen worden behandeld, doen we voorlopig nog steeds op die wijze af. Als uw zaak fysiek doorgaat, wordt u daarover zo spoedig mogelijk geïnformeerd.

Mondkapje

Sinds 1 december 2020 bent u verplicht in de publieke ruimten van de rechtbank een mondkapje te dragen. Neemt u een eigen mondkapje mee. In de zittingszalen hoeft u als u zit geen mondkapje te dragen.

Avondklok

Als u tijdens de avondklok moet reizen om bij een zitting aanwezig te zijn, kan dat als u in het bezit bent van twee documenten:

  • Een 'Eigen verklaring avondklok' (rijksoverheid.nl), dit kan schriftelijk of digitaal,
  • Een brief van de rechtbank met daarin de uitnodiging, oproep of dagvaarding voor de zitting.

Hiermee toont u aan dat het noodzakelijk is dat u op straat bent

Publiek

Publiek is beperkt welkom. Vooraf aanmelden is verplicht. Lees hier meer over.

Pers

Bent u journalist en wilt u bij een zitting of uitspraak aanwezig zijn? Stuur dan een e-mail naar info.gerechtshofdenhaag@rechtspraak.nl

Beleid toegankelijkheid gebouw

In het belang van de gezondheid van haar bezoekers en de eigen medewerkers, heeft het Crisis Management Team van het Paleis van Justitie in Den Haag besloten een strenger beleid te voeren met betrekking tot de toegankelijkheid van het gebouw. Sinds 4 januari 2021 wordt, om het risico op een besmetting met het coronavirus te beperken, het aantal procesdeelnemers, pers en belangstellenden dat wordt toegelaten gemaximeerd. Het gaat om hun aanwezigheid bij de hoofdingang, in het openbaar gebied en in de zittingszalen.

Voorzieningen

Sanitaire voorzieningen zijn beschikbaar.

Er zijn koffieautomaten beschikbaar, maar ook de koffiecorner op de begane grond bij de A-zalen is geopend. Daarnaast zijn automaten aanwezig voor kleine zoete of zoute versnaperingen.

In de zittingszalen is geen water beschikbaar. Als u water wilt drinken, moet u dit zelf meenemen.

Extra wachttijden

Houd rekening met extra wachttijden bij de ingang van het Paleis van Justitie. Vanwege de splitsing van looproutes is er slechts een enkele route langs de scanstraat en de ingang. Dit betekent dat ook advocaten (die op vertoon van hun pas niet door de scanstraat hoeven) in de rij zullen moeten staan om het gebouw op een veilige manier binnen te gaan.

Contact

De werkzaamheden van de centrale balie gaan zoveel mogelijk door, per post, telefonisch en/of per e-mail. Wilt u de balie bezoeken, dient u eerst telefonisch een afspraak te maken. Lees hoe wij u van dienst zijn.

De administraties zijn telefonisch bereikbaar tussen 8.30 uur en 17.00 uur. Kijk op de contactpagina voor telefoon- en faxnummers.

Als u na 17:00 uur wilt bellen omdat u verhinderd bent te verschijnen op een (straf)zitting van diezelfde avond bij het gerechtshof Den Haag, kunt u het volgende nummer gebruiken: 088 - 362 20 26.

De tijdelijke toegangsregeling Paleis van Justitie Den Haag is van toepassing (pdf, 117,8 KB).

Nieuws m.b.t. het coronavirus - This Web Part will show items that have been recently viewed by many users. When you add it to the page, this Web Part will show items from the current site. You can change this setting to show items from another site or list by editing the Web Part and changing its search criteria. You can also customize how items are sorted. As new content is discovered by search, this Web Part will display an updated list of items each time the page is viewed.  Nieuws m.b.t. het coronavirus

 

 

Invoeren avondklok was toegestaanInvoeren avondklok was toegestaanhttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Gerechtshoven/Gerechtshof-Den-Haag/Nieuws/Paginas/Invoeren-avondklok-was-toegestaan.aspxDen Haag25-2-2021 23:00:00De avondklok, die op 23 januari 2021 is ingegaan, mag worden gebaseerd op de Wet buitengewone bevoegdheden burgerlijk gezag (Wbbbg).<p>De avondklok, die op 23 januari 2021 is ingegaan, mag worden gebaseerd op de Wet buitengewone bevoegdheden burgerlijk gezag (Wbbbg). Dit heeft het gerechtshof Den Haag vandaag beslist. Hiermee is het vonnis van de Haagse rechtbank van tafel in het kort geding dat was aangespannen door Viruswaarheid tegen de Staat.</p>
Volgende week vrijdag uitspraak hoger beroep avondklok Volgende week vrijdag uitspraak hoger beroep avondklok https://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Gerechtshoven/Gerechtshof-Den-Haag/Nieuws/Paginas/Volgende-week-vrijdag-uitspraak-hoger-beroep-avondklok-.aspxDen Haag18-2-2021 23:00:00Vrijdag 26 februari doet het gerechtshof Den Haag uitspraak in de zaak over de avondklok.<p>Vrijdag 26 februari doet het gerechtshof Den Haag uitspraak in de zaak over de avondklok. Die uitspraak wordt schriftelijk gedaan. Het hof zal die dag kort na 10.00 uur met een persbericht komen.</p>
Livestream spoedappel avondklokLivestream spoedappel avondklokhttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Gerechtshoven/Gerechtshof-Den-Haag/Nieuws/Paginas/Livestream-spoedappel-avondklok.aspxDen Haag17-2-2021 23:00:00De Nederlandse staat heeft een spoedappel ingesteld bij het gerechtshof Den Haag tegen de uitspraak van de rechtbank Den Haag van dinsdag 16 februari jl. waarin beslist is dat de avondklok moet vervallen.<p>De Nederlandse staat heeft een spoedappel ingesteld bij het gerechtshof Den Haag tegen <a href="/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Den-Haag/Nieuws/Paginas/Staat-moet-avondklok-laten-vervallen.aspx">de uitspraak van de rechtbank Den Haag</a> van dinsdag 16 februari jl. waarin beslist is dat de avondklok moet vervallen. Dit was gevorderd door Stichting Viruswaarheid.nl. De inhoudelijke behandeling van dit hoger beroep vindt plaats op vrijdag 19 februari 2021 om 10.00 uur.</p>
Hof veroordeelt verdachte in eerste zaak Haagse 'avondklokrellen'Hof veroordeelt verdachte in eerste zaak Haagse 'avondklokrellen'https://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Gerechtshoven/Gerechtshof-Den-Haag/Nieuws/Paginas/Hof-veroordeelt-verdachte-in-eerste-zaak-Haagse-avondklokrellen.aspxDen Haag16-2-2021 23:00:00Het gerechtshof Den Haag heeft een 19-jarige man in hoger beroep veroordeeld tot een gevangenisstraf van 22 dagen. De straf is gelijk aan de tijd dat de verdachte in voorarrest zat. Hij werd daarom gelijk in vrijheid gesteld. <p>Het gerechtshof Den Haag heeft een 19-jarige man in hoger beroep veroordeeld tot een gevangenisstraf van 22 dagen. De straf is gelijk aan de tijd dat de verdachte in voorarrest zat. Hij werd daarom gelijk in vrijheid gesteld. De verdachte was tijdens de derde dag van de ‘avondklokrellen’ in de Haagse Schilderswijk opgepakt, omdat hij een steen naar een (bemande) ME-bus had gegooid. De rechtbank legde hem hiervoor 2 maanden gevangenisstraf op.</p>
Hoger beroep ingesteld in zaak over avondklokHoger beroep ingesteld in zaak over avondklokhttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Gerechtshoven/Gerechtshof-Den-Haag/Nieuws/Paginas/Hoger-beroep-ingesteld-in-zaak-over-avondklok.aspxDen Haag15-2-2021 23:00:00De Nederlandse staat heeft een spoedappel ingesteld bij het gerechtshof Den Haag tegen de uitspraak van de rechtbank Den Haag van vanmorgen waarin beslist is dat de avondklok moet vervallen.<p>De Nederlandse staat heeft een spoedappel ingesteld bij het gerechtshof Den Haag tegen de uitspraak van de rechtbank Den Haag van vanmorgen waarin beslist is dat de avondklok moet vervallen. Dit was gevorderd door Stichting Viruswaarheid.nl.</p>