Laden...

Maatregelen coronavirus

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksGerechtshoven > Gerechtshof Den Haag > Maatregelen coronavirus

Het coronavirus, wat betekent dit voor het gerechtshof Den Haag?

Op deze pagina proberen wij u zo goed mogelijk te informeren over wat de uitbraak van het coronavirus betekent voor gerechtshof Den Haag.

Algemene informatie over de maatregelen die vanuit de Rechtspraak worden getroffen leest u op deze informatiepagina.

 

Zittingen

Gerechtshof Den Haag behandelt zaken in fysieke aanwezigheid van procespartijen en verdachten. In eerste instantie gaat het met name om strafzaken, jeugd(straf)zaken en familiezaken. Bij deze zaken is fysieke aanwezigheid van betrokkenen vaak van groot belang. Zaken die schriftelijk of via tele(fonisch)horen of Skype kunnen worden behandeld, doen we voorlopig nog steeds op die wijze af. Als uw zaak fysiek doorgaat, wordt u daarover zo spoedig mogelijk geïnformeerd.

Publiek

Publiek is beperkt welkom. Vooraf aanmelden is verplicht. Lees hier meer over.

Pers

Bent u journalist en wilt u bij een zitting of uitspraak aanwezig zijn? Stuur dan een e-mail naar info.gerechtshofdenhaag@rechtspraak.nl

Beleid toegankelijkheid gebouw

In het belang van de gezondheid van haar bezoekers en de eigen medewerkers, heeft het Crisis Management Team van het Paleis van Justitie in Den Haag besloten een strenger beleid te voeren met betrekking tot de toegankelijkheid van het gebouw. Sinds 4 januari 2021 wordt, om het risico op een besmetting met het coronavirus te beperken, het aantal procesdeelnemers, pers en belangstellenden dat wordt toegelaten gemaximeerd. Het gaat om hun aanwezigheid bij de hoofdingang, in het openbaar gebied en in de zittingszalen.

Voorzieningen

Sanitaire voorzieningen zijn beschikbaar.

Er zijn koffieautomaten beschikbaar, maar ook de koffiecorner op de begane grond bij de A-zalen is geopend. Daarnaast zijn automaten aanwezig voor kleine zoete of zoute versnaperingen.

In de zittingszalen is geen water beschikbaar. Als u water wilt drinken, moet u dit zelf meenemen.

Extra wachttijden

Houd rekening met extra wachttijden bij de ingang van het Paleis van Justitie. Vanwege de splitsing van looproutes is er slechts een enkele route langs de scanstraat en de ingang. Dit betekent dat ook advocaten (die op vertoon van hun pas niet door de scanstraat hoeven) in de rij zullen moeten staan om het gebouw op een veilige manier binnen te gaan.

Contact

De werkzaamheden van de centrale balie gaan zoveel mogelijk door, per post, telefonisch en/of per e-mail. Wilt u de balie bezoeken, dient u eerst telefonisch een afspraak te maken. Lees hoe wij u van dienst zijn.

De administraties zijn telefonisch bereikbaar tussen 8.30 uur en 17.00 uur. Kijk op de contactpagina voor telefoon- en faxnummers.

Als u na 17:00 uur wilt bellen omdat u verhinderd bent te verschijnen op een (straf)zitting van diezelfde avond bij het gerechtshof Den Haag, kunt u het volgende nummer gebruiken: 088 362 20 26.

De tijdelijke toegangsregeling Paleis van Justitie Den Haag is van toepassing.