15 maanden cel voor brandstichting in eigen woning in Etten-Leur

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksGerechtshof s-Hertogenbosch > Nieuws > 15 maanden cel voor brandstichting in eigen woning in Etten-Leur
's-Hertogenbosch, 18 december 2015

Een 58-jarige vrouw uit Etten-Leur is in hoger beroep veroordeeld tot een gevangenisstraf van 15 maanden, waarvan 6 maanden voorwaardelijk, met een proeftijd van 3 jaar. Het hof vindt bewezen dat zij 1 keer brand heeft gesticht in haar eigen woning. Het OM eiste in hoger beroep 4 jaar cel voor 7 brandstichtingen.

Meerdere brandstichtingen

De vrouw werd aanvankelijk verdacht van 9 brandstichtingen in en om haar woning. Zelf is zij de brandstichtingen altijd blijven ontkennen.
De rechtbank Zeeland-West-Brabant vond 4 van de brandstichtingen, waarvan 3 in één nacht, bewezen, en veroordeelde de vrouw in juli 2014 tot 4 jaar cel.
Zowel de verdachte als het OM ging tegen de beslissingen van de rechtbank in hoger beroep. Het hof moest in hoger beroep oordelen over 7 brandstichtingen.

Aanvullend onderzoek

Voor het hoger beroep is op verzoek van de verdediging aanvullend onderzoek gedaan door een branddeskundige. Mede op basis van de uitkomsten van dit onderzoek vindt het hof bewezen dat de vrouw schuldig is aan 1 brandstichting, op 17 maart 2013.
Van de overige brandstichtingen spreekt het hof haar vrij. In deze gevallen is er namelijk te weinig bewijs dat de vrouw de branden heeft gesticht en kan een alternatief scenario niet worden uitgesloten.

Uitspraken

Meest gelezen berichten