Aanpak achterstand civiele zaken werpt eerste vruchten af

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksGerechtshof s-Hertogenbosch > Nieuws > Aanpak achterstand civiele zaken werpt eerste vruchten af
's-Hertogenbosch, 03 mei 2016

Het hof in ’s-Hertogenbosch heeft te maken met een achterstand in de afhandeling van civiele handelszaken. Als hof vinden wij dat door deze achterstand partijen onaanvaardbaar lang op onze beslissing moeten wachten. We hebben daarom verschillende maatregelen genomen om de achterstand zo spoedig mogelijk weg te werken. Daarnaast leveren we maatwerk: iedere pleidooizaak wordt op individuele merites bekeken en waar dat kan, wordt op korte termijn een pleidooizitting ingepland.

Extra raadsheren en andere werkwijze

Gerechtshof 's-Hertogenbosch

Om de achterstand in te lopen, zijn met ingang van 2016 extra raadsheren aangesteld en is de werkwijze van de afdeling Civiel recht aangepast. Deze nieuwe werkwijze werpt haar eerste vruchten af: tot nu toe is de achterstand met ruim 15 % ingelopen.

Maatwerk

Het belangrijkste uitgangspunt is dat we maatwerk leveren. Waar dat kan, wordt op korte termijn een pleidooizitting ingepland. In alle zaken waarin pleidooi is gevraagd maar waar géén zitting op korte termijn volgt, krijgen partijen een concrete zittingsdatum. Dit kan in het uiterste geval een datum in 2017 zijn. Zaken worden in elk geval niet aangehouden voor onbepaalde tijd. 

Op deze manier streeft het hof ernaar om de achterstand zo snel mogelijk in te lopen.

Uitspraken

Meest gelezen berichten