Dertien jaar cel voor moord op nieuwe vriend van ex-vriendin

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksGerechtshof s-Hertogenbosch > Nieuws > Dertien jaar cel voor moord op nieuwe vriend van ex-vriendin
's-Hertogenbosch, 23 januari 2013

In hoger beroep is een 33-jarige man veroordeeld tot dertien jaar cel voor moord en diefstal met geweld. De man heeft op 3 mei 2011 in Roermond in de woning van zijn ex-vriendin haar nieuwe vriend dood gestoken.

De man ging op de betreffende dag naar de woning van zijn ex-vriendin en zocht daar de confrontatie met het slachtoffer, haar nieuwe vriend. Na een worsteling is hij naar de keuken gelopen en heeft een mes uit de keukenla gepakt. Direct daarna is hij terug naar de woonkamer gegaan, heeft het slachtoffer beetgepakt en neergestoken. Hierdoor is het slachtoffer kort daarop overleden.

Voorbedachte raad bewezen

Het hof gaat ervan uit dat de man met voorbedachte raad heeft gehandeld, en niet in een opwelling. De man heeft tussen het moment van het weglopen van het gevecht en het neersteken van het slachtoffer voldoende tijd en gelegenheid gehad zich te beraden over de gevolgen van de door hem voorgenomen geweldshandelingen.

De man bedreigde zijn ex-vriendin en haar nieuwe vriend al weken. In tegenstelling tot het OM, vindt het hof deze bedreigingen niet voldoende om te denken dat hij al vóór 3 mei het plan had om het slachtoffer te doden.

Diefstal met geweld

In januari 2011 heeft de man zich bovendien schuldig gemaakt aan diefstal met geweld door met een tas vol boodschappen langs de kassa te lopen zonder te betalen. Hij heeft daarna een supermarktmedewerker meerdere malen met kracht weggeduwd.

Straf

Bij het opleggen van de straf heeft het hof onder meer mee gewogen dat de man het slachtoffer het hoogste goed, zijn leven, heeft ontnomen en bovendien daarmee zijn familie onherstelbaar leed heeft toegebracht.
Ook houdt het hof er rekening mee dat de man al eerder met politie en justitie in aanraking is geweest onder meer voor een bedreiging, een geweldsmisdrijf en vermogensdelicten. Het hof rekent het de man bovendien zwaar aan dat hij zich schuldig heeft gemaakt aan diefstal met geweld en hij daarvan tijdens de zitting in hoger beroep niet het slechte van in leek te zien.

De rechtbank Roermond legde de man op 2 mei 2012 een gevangenisstraf van twaalf jaar op.

Uitspraken

Meest gelezen berichten