Hof bekrachtigt beslissing kantonrechter: Fort de Hel moet worden ontruimd

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksGerechtshof s-Hertogenbosch > Nieuws > Hof bekrachtigt beslissing kantonrechter: Fort de Hel moet worden ontruimd
's-Hertogenbosch, 18 oktober 2016

Het gerechtshof in ‘s-Hertogenbosch bekrachtigt in hoger beroep de beslissing van de kantonrechter in Bergen op Zoom van 2 december 2015 tot ontbinding van de huurovereenkomst tussen de gemeente Moerdijk en Stichting Vrienden van Fort de Hel.

Vaststellingsovereenkomst

Gerechtshof 's Hertogenbosch

Voor het hof zijn de volgende aspecten doorslaggevend. De gemeente en de stichting hebben in 2011 een vaststellingsovereenkomst gesloten. Daarin zijn gedetailleerde afspraken vastgelegd tussen de gemeente, de stichting en de uitbater over de aard en omvang van de toegestane activiteiten. In de periode daarna heeft de stichting die afspraken herhaaldelijk geschonden.

Het hof stelt onder meer vast dat een aantal groepsactiviteiten niet tijdig is gemeld, terwijl juist daarover duidelijke afspraken waren gemaakt. Daarnaast zijn twee uitdrukkelijk in de vaststellingsovereenkomst vermelde verboden activiteiten (kinderfeest en een activiteit met versterkt geluid) toch georganiseerd op Fort de Hel. Ook wijst het hof erop dat recentelijk weer een groepsactiviteit niet tijdig is gemeld, terwijl deze rechtszaak in hoger beroep aan de orde was.

Opnieuw verhuren

Stichting Vrienden van Fort de Hel heeft nog aangevoerd dat een ontruiming zal leiden tot vandalisme en verpaupering van het terrein. Volgens het hof is dat op voorhand niet aannemelijk, aangezien de gemeente het fort opnieuw wil gaan verhuren.
Het hof bepaalt tenslotte dat de Stichting Vrienden van Fort de Hel het gehuurde uiterlijk op 30 november 2016 leeg dient op te leveren.

Uitspraken

Meest gelezen berichten