Hof wil juweliersvrouw uit Deurne horen in beklagzaak

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksGerechtshof s-Hertogenbosch > Nieuws > Hof wil juweliersvrouw uit Deurne horen in beklagzaak
's-Hertogenbosch , 09 juni 2015

Het gerechtshof ’s-Hertogenbosch heeft vandaag beslist dat het de juweliersvrouw uit Deurne wil horen in de zogeheten artikel 12-procedure. De vrouw schoot in maart 2014 twee mannen dood toen zij de juwelierszaak van haar en haar man in Deurne wilden overvallen. Het hof gaat de vrouw oproepen om haar in de gelegenheid te stellen tijdens een zitting haar kant van het verhaal te vertellen. In een eerdere zitting zijn al de standpunten van het openbaar ministerie en de klagers besproken.

Klacht tegen niet-vervolgen

Het OM besloot in 2014 kort na de overval dat het de vrouw niet zou vervolgen. Nabestaanden van de overvallers dienden daarop een klacht in bij het gerechtshof. Zij verzoeken het hof via een artikel 12-procedure om de officier van justitie op te dragen alsnog de vervolging in te stellen.

Besloten zitting

De behandeling van een klacht vindt altijd plaats achter gesloten deuren. Pers en publiek worden niet toegelaten. Dit heeft te maken met het feit dat in dit stadium sprake is van een persoon van wie vervolging wordt gevraagd en waarvan de privacy zo veel mogelijk gewaarborgd moet worden.

Kijk voor meer informatie over de artikel 12-procedure op Rechtspraak.nl.

Uitspraken

Meest gelezen berichten