Hogere straf voor fatale messteek in Berlicum: 11 jaar cel

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksGerechtshof s-Hertogenbosch > Nieuws > Hogere straf voor fatale messteek in Berlicum: 11 jaar cel
's-Hertogenbosch, 12 december 2017

Het gerechtshof ’s-Hertogenbosch heeft vandaag een inmiddels 25-jarige man veroordeeld tot een gevangenisstraf van 11 jaar voor doodslag. Hij heeft op 21 februari 2016 in Berlicum een destijds 21-jarige man doodgestoken tijdens een ruzie ’s nachts op straat. Het hof sluit hiermee aan bij de eis van het OM en legt een hogere straf op dan de rechtbank Oost-Brabant eerder deed.

Ruzie

Na een verjaardagsfeestje van een gemeenschappelijke bekende ontstond ruzie tussen de verdachte en het slachtoffer. Deze ruzie leek afgedaan toen de verdachte in een sloot belandde en het slachtoffer wegliep. Even later besprong hij het slachtoffer echter alsnog van achteren en stak hem daarbij met een mes in de rug. Het slachtoffer is 2 dagen later in het ziekenhuis aan zijn verwondingen overleden.

Hogere straf

Het hof sluit zich aan bij het oordeel van de rechtbank dat de verdachte degene is geweest die de fatale messteek heeft toegebracht bij het slachtoffer, maar legt wel een hogere straf op. Het hof vindt dat de ernst van het feit onvoldoende tot uitdrukking komt in een gevangenisstraf van 9 jaar, zoals door de rechtbank opgelegd, en veroordeelt de man tot een gevangenisstraf van 11 jaar (met aftrek van voorarrest).

Uitspraken

Meest gelezen berichten