Meer onderzoek nodig in hoger beroep poging doodslag babyzoon

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksGerechtshof s-Hertogenbosch > Nieuws > Meer onderzoek nodig in hoger beroep poging doodslag babyzoon
's-Hertogenbosch, 28 juli 2016

Het hof wil 2 deskundigen opnieuw bevragen in het hoger beroep waarbij een 30-jarige man uit ’s-Hertogenbosch wordt verdacht van doodslag op zijn 5 maanden oude zoontje. Daarom heeft het hof vandaag geen einduitspraak gedaan in deze zaak, maar het onderzoek heropend. De vraag die hierbij centraal staat: Wanneer is het letsel bij het kind veroorzaakt?

Verklaring ambulancebroeder

Gerechtshof 's-Hertogenbosch

Op 24 augustus 2010 om 15.36 uur heeft de verdachte 112 gebeld wegens het afwijkende gedrag van zijn zoontje. De baby zou onder meer nergens op reageren, suf zijn en niet meer willen eten. 12 minuten na de melding was er een ambulance ter plaatse. De ambulancebroeder die erbij was en de woning om 16.36 uur weer verliet, is later als getuige gehoord. Hij heeft daarbij verklaard dat hij niets bijzonders heeft gemerkt aan de baby en dat het kindje goed alert was. Later die dag is de baby binnengebracht bij de afdeling Spoedeisende Hulp van het ziekenhuis met verschijnselen van sufheid, spugen, neurologische uitvalsverschijnselen en wegraking. Scans in het ziekenhuis, gemaakt rond 18.00 diezelfde dag, wezen onomstotelijk uit dat de baby ernstig hersenletsel had.

Mening deskundige

Volgens 1 van de 2 forensisch artsen die als deskundige zijn geraadpleegd in deze zaak, kan een jong kind bij wie hersenletsel is toegebracht niet symptoomvrij functioneren en later, zonder nieuw traumatisch voorval, plotseling wel verschijnselen van hersenletsel vertonen.

Geen overeenstemming

Indien het letsel  voor 15.36 uur zou zijn toegebracht, roept dat, gezien de verklaring van de broeder en de conclusie van de forensisch arts, vragen op. Met name de vraag of  de symptomen van het letsel zich aanvankelijk kunnen voordoen (op of kort voor 15.36 uur), deze symptomen vervolgens weer verdwijnen (tussen 15.48 en 16.36 uur) om zich enige tijd later weer te openbaren (circa 18.00 uur)? Het hof wil daarom dat beide forensisch artsen hier een schriftelijk antwoord op geven en wil hen op een volgende zitting hierover ondervragen.

Het is nog niet bekend wanneer de volgende zitting is.

Uitspraken

Meest gelezen berichten