Ook in hoger beroep 10 jaar cel voor fatale steekpartij in Uden

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksGerechtshof s-Hertogenbosch > Nieuws > Ook in hoger beroep 10 jaar cel voor fatale steekpartij in Uden
's-Hertogenbosch, 31 oktober 2017

Het gerechtshof ’s-Hertogenbosch veroordeelt vandaag een 27-jarige man tot een gevangenisstraf van 10 jaar voor doodslag. Hij wordt ervan verdacht in mei 2015 in Uden een man te hebben doodgestoken tijdens een ruzie ’s nachts op straat. Het hof sluit hiermee aan bij de eis van het OM en bevestigt het eerdere vonnis van de rechtbank Oost-Brabant. De man moet de vriendin van het slachtoffer een schadevergoeding betalen van bijna 30.000 euro.

Ruzie

De Udenaar liep in mei 2015 samen met een vriend ’s nachts door het centrum van Uden om drugs te gaan kopen. De vriend van de man botste toen tegen het latere slachtoffer op, waardoor er een ruzie ontstond. Beide mannen deelden klappen uit aan het slachtoffer, maar de Udenaar stak hem ook nog met een mes in de borst. Het slachtoffer is later die nacht in het ziekenhuis aan zijn verwondingen overleden.

Hoger beroep

Het hof sluit zich aan bij het oordeel van de rechtbank dat het hier gaat om doodslag en dat een gevangenisstraf van 10 jaar (met aftrek van voorarrest) een passende straf is. De Udenaar heeft een jonge man van 27 het leven ontnomen en daarmee onherstelbaar leed toegebracht aan de nabestaanden en dierbaren van het slachtoffer.

De vriend van de Udenaar kreeg bij de rechtbank 8 maanden cel opgelegd voor zijn aandeel in de vechtpartij en voor het bezit van drugs. Deze medeverdachte en het OM gingen allebei in hoger beroep tegen dit vonnis, maar hebben hun beroep tijdens het proces bij het hof ook allebei weer ingetrokken.

Uitspraken

Meest gelezen berichten