Ook in hoger beroep 4 jaar cel voor drugsdelicten

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksGerechtshof s-Hertogenbosch > Nieuws > Ook in hoger beroep 4 jaar cel voor drugsdelicten
's-Hertogenbosch, 16 februari 2016

Een 45-jarige man uit Erp is door het gerechtshof 's-Hertogenbosch veroordeeld tot een gevangenisstraf van 4 jaar voor onder meer het bezit en de productie van diverse soorten harddrugs. Deze straf komt overeen met de straf die de rechtbank Oost-Brabant hem in 2015 oplegde.

Explosie

De zaak kwam aan het licht doordat de auto van de man explodeerde op de openbare weg in Veghel, op 31 oktober 2014. Bij de ontplofte auto trof de politie amfetamine aan. De man bleek bovendien drugsdelicten op zijn naam te hebben staan. Hij was op weg naar het huis van zijn overleden ouders in Veghel.

Bij een doorzoeking van deze woning trof de politie ruim 4 kilo heroïne, 1 kilo cocaïne, 4 kilo metamfetamine en 2 kilo amfetamine aan. Verder werden in de woning stoffen en voorwerpen aangetroffen die gebruikt kunnen worden bij de productie van harddrugs en bleek dat er heroïne, amfetamine en metamfetamine was geproduceerd.

Gewaarschuwd man

Net als de rechtbank concludeert het hof uit de bewijsmiddelen dat de man de feiten niet in samenwerking met anderen maar alleen heeft gepleegd.
Het hof houdt er bij het bepalen van de straf onder meer rekening mee dat de man eerder is veroordeeld voor drugsdelicten. Hij was dus een gewaarschuwd man maar ging toch opnieuw in de fout.

Uitspraken

Meest gelezen berichten