Opnieuw 6 jaar cel voor doodsteken Poolse vriend in Rijen

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksGerechtshof s-Hertogenbosch > Nieuws > Opnieuw 6 jaar cel voor doodsteken Poolse vriend in Rijen
's-Hertogenbosch, 15 augustus 2017

Het gerechtshof in ’s-Hertogenbosch heeft vandaag een inmiddels 23-jarige Poolse vrouw veroordeeld tot 6 jaar gevangenisstraf voor doodslag op haar Poolse vriend in Rijen. Deze straf was lager dan de 9 jaar cel die door het OM was geëist maar komt overeen met de straf die de rechtbank Zeeland-West-Brabant eerder oplegde. 

Ruzie

Op de avond van 27 december 2014 had de jonge vrouw ruzie met haar vriend, het latere slachtoffer. Dit gebeurde bij hen thuis. De ruzie werd beëindigd toen de vrouw de man met een mes in zijn hals stak. De man is niet veel later op straat, buiten de woning, aan zijn verwondingen overleden

Ernstig delict

Doodslag is een van de ernstigste delicten die het strafrecht kent. De vrouw heeft met haar daad een jonge man zijn leven ontnomen en zijn ouders hun zoon. Een onvoorwaardelijke vrijheidsstraf is hierbij op zijn plaats.  Het hof vindt wel dat in de geëiste straf van 9 jaar cel onvoldoende rekening is gehouden met een aantal omstandigheden, die in het voordeel van de verdachte meewegen. Zo is de vrouw nog erg jong, heeft zij geen strafblad en is zij na haar daad meteen hulp gaan halen. Bovendien moet ze verder leven in de wetenschap dat zij haar vriend heeft omgebracht. Daarom legt het hof evenals de rechtbank een celstraf op van 6 jaar.

Het beroep van de verdediging op noodweer wordt afgewezen, dit vindt het hof niet aannemelijk. Wel was de vrouw licht ontoerekeningsvatbaar tijdens haar daad. 

De vrouw moet verder de door de ouders van de man gevorderde schadevergoeding betalen van ruim 5000 euro, onder meer voor de kosten van de begrafenis.

Uitspraken

Meest gelezen berichten