Laden...

Raadsheer (in opleiding) belastingrecht worden bij gerechtshof ’s-Hertogenbosch?

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksGerechtshof s-Hertogenbosch > Nieuws > Raadsheer (in opleiding) belastingrecht worden bij gerechtshof ’s-Hertogenbosch?
's-Hertogenbosch, 25 augustus 2022

Ben je een ervaren fiscaal jurist, wil je een bijdrage leveren aan de maatschappij en zoek je verdere vakinhoudelijke verdieping? Meld je dan in januari 2023 aan om raadsheer in opleiding te worden in het gerechtshof ’s-Hertogenbosch. De opleiding start 1 juli 2023. Ben je al rechter of raadsheer, wellicht dat de vacature voor raadsheer iets voor jou is.

Als raadsheer beslis je – als lid van een meervoudige, maar ook van een enkelvoudige fiscale kamer – over zaken in hoger beroep. Je spreekt recht in individuele zaken met voortdurende aandacht voor rechtseenheid, rechtsontwikkeling en rechtsbescherming tegen de achtergrond van onderliggende problemen in de samenleving. Als raadsheer werk je nauw samen met andere raadsheren en met juridisch en administratief medewerkers.

Opleidingstraject

De opleiding wordt op maat gemaakt, maar je leert in ieder geval alles over het werken als raadsheer: van het voorbereiden van een zitting in hoger beroep, het leiden van de zitting, het nauw samenwerken met collega-raadsheren en andere juridische professionals, het transparant communiceren met alle betrokkenen, het raadkameren en het nemen van een beslissing, tot het schrijven van de uitspraak. 

Kijk op deze pagina voor meer informatie over de werving en selectie.

Meer informatie

Wil je graag eerst meer weten over wat het werk van een raadsheer binnen het team belastingrecht van gerechtshof ‘s-Hertogenbosch inhoudt en hoe de opleiding tot raadsheer eruit zou kunnen zien? Neem dan contact op met Maarten Pieterse (06 29 67 08 95) of Jeannette van der Vegt (06 29 67 09 38). Zij vertellen je er graag meer over. Ben je al raadsheer of rechter en ambieer je een overstap, dan nodigen we je ook van harte uit om contact op te nemen.

Wil je meer weten over het gerechtshof ’s-Hertogenbosch, lees dan hier verder of volg het gerechtshof op LinkedIn

De Rechtspraak is een unieke werkgever. Letterlijk, want er is er maar één van. We willen een werkgever zijn waar iedereen zich thuis voelt. Daarom vinden we een goed werkklimaat en plezier in je werk ook erg belangrijk. Werken bij de Rechtspraak betekent werken voor een rechtvaardige samenleving en met twee benen in de maatschappij staan. 

Voor meer informatie over de procedure: lees uitgebreid verder op Werken bij de Rechtspraak.nlUitspraken